Ronald Ubels (Amsterdam 1956). Ik kreeg mijn artistieke opleiding aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie, van 1977 tot en met 1982.

Kalong met jong

2008

De Kalong of 'vliegende hond' is een van de grootste vleermuis soorten en eet dagelijks zijn lichaamsgewicht aan mangobladeren en vruchten op. De Kalong is daarom niet erg geliefd onder boeren.

'Mijn oude huiskamer'

1980

Spreekt voor zich.

Portret van Hendrickje Stoffels

2009

Vrije verwerking naar R. Rijn.

'Groeten uit Amsterdam'

1982

"Groeten uit Amsterdam"....Eens een bouwput. Altijd een bouwput!..

'de Emmausgangers'

2004

Dit schilderij werd in 1938 aangekocht door museum Boymans van Beuningen als een authentieke Vermeer. Het is nog steeds in het bezit van het museum, nu als Van Meegeren.... Eh, het 'ECHTE' dan... Nu Is deze mooie door mij gemaakte kopie ook voor u beschikbaar. Het imponerende doek komt goed tot z'n recht in religieuze omgeving; kerk, parochie, religieuze gemeenschap oid. (zonder lijst, eventueel voor meerprijs leverbaar)  

Salades 2

1990

De Salades serie is de neerslag van mijn werk in een catering bedrijf. Eerst lijken ze een abstracte voorstelling van vorm en kleur. Nader beschouwd blijken ze een realistische weergave van de salades die we maakten; bakjes met diverse ingrediënten, zoals sla, tomaat, garnalen, enz. Zij geven van bovenaf gezien weer een geabstraheerd beeld. Ik heb geprobeerd dit proces zoveel mogelijk te benaderen door eerst de panelen en vervolgens de bakjes, de sla, salade tomaat etc. te schilderen.

Blije Dijen

2005

Het knisperen van Nylonkousen geeft een electrostatische wrijving.

'vanaf de brug gezien'

1985

In vanaf de brug gezien storten de eenden zich op het brood. Kleuren en vormen vervagen, vloeien in elkaar. Tussenvormen komen naar voren en de onderwerpen verdwijnen naar de achtergrond.

Struise Greet

2004

De Popart is een stroming die mij erg boeit. De korte duidelijke 'boodschap' 'verpakt'in een pakkende beeldtaal. Mijn Grote Idool is Andy Warhol. Als een hommage aan hen deze oer Hollandse variant..

rug zijwaarts

1982

Een aantal studies van rugpartijen. Deze studie is ietwat zijwaarts en van bovenaf gezien en maakt een groot deel van de rugpartij zichtbaar.

Cleopatra met albinorat

1983

Volgens de overlevering hield de exentrieke Cleopatra slangen, katten en ratten aan haar hof. Hier een voorstelling van de 'ontmoeting' tussen haar en een al evenzo eigenzinnige albinorat.

Leunend Figuur

1980

Leunend Figuur

'versteende kus'

1998

De kus staat symbool voor warmte, passie, en natuurlijk liefde. Mijn 'versteende kus' is een hitsige tongkus vereeuwigd in steen of zo koud als steen..