Nico van Oosten (1957) woont en werkt in De Hoef (Utr.)en is sinds 1991 lid van de kunstschildersvereniging Atelier de Kromme Mijdrecht. Hij maakt werken in diverse technieken op het snijvlak van abstract en figuratief. Hij volgde lessen van onder andere Karin Borgman, Tammo Schuringa, Mirjam Hommes en Adriaan van der Veer. Sinds 2002 geeft hij cursussen en workshops olieverf en acryl over o.a. portret- en landschapschilderen. Ook geeft hij workshops landschapshilderen met zijn eigen schip, De Waterlelie (zie De Waterlelie) en workshops Koeien schilderen op biologische boerderij De Lindenhorst in De Hoef (zie schilderworkshops. Hij is psycholoog en een ervaren trainer. Contact via e-mail: nicovanoosten@gmail.com

Duet tussen danseres en vis

2007

Dansende vis op een danseres

Stromend lichaam

2007

Een 3 dimensionaal werk, begonnen als 2 dimensionaal schilderij op karton. Daarna door insnedes en vouwen maken, uitgeklapt tot een driedimensionaal werk. Steunen bestaan uit houten paaltjes. De foto-inzet toont het zijaanzicht.

Connected

2013

Connected laat zien hoe een man en een vrouw met elkaar verbonden zijn via hun kracht en kwetsbaarheid. De naaktheid staat voor de kwetsbaarheid, de houding voor kracht. De vogel staat symbool voor de vluchtigheid van het leven. Het is een krachtig, kleurrijk schilderij op een groot formaat. 

Les Deux Alpes

2009

Schilderijtje van Les Deux Alpes op een steen die ik vond bij dit uitzicht.

Portetten - 2

2006

Verfroller en paletmes dienden als gereedschap, om met acryl vrijer te kunnen werken en expressie in mijn schilderijen aan te brengen. Laag over laag over laag. Of juist transparant en suggestief. Schilderijen waar veel reacties op komen. Ooit vind ik een wand waarop ze allemaal naast elkaar hangen als één groot schilderij. Lijk je op een van deze gezichten? Stuur me dan een e-mail met foto. Bij treffende gelijkenis ontvang je je "portret" cadeau. Twee schilderijen zijn al verkocht. 

Ik laat je niet in de steak

2010

 De tweede fase van het kunstwerk dat op 21 maart in Hotel Americain bij opbod verkocht werd. De opbrengst was voor boer Bert, die een rusthuis voor koeien heeft. Kijk voor meer informatie op www.kunstkoeien.com

Zonsondergang aan zee

2005

Met verschillende materialen gemaakt schilderij, waaronder ribbelkarton, touw, gelmedium en pasta.

Cirkel van het leven

2004

Dit is mijn toekomst. En mijn verleden. Mijn vader, ik en mijn zoon. Ik ben het heden die beide verbind.

Dancing in the wind on the beach

2004

Mijn eerste materieschilderij, gemaakt op vier stukken karton, tijdens een Buitenkunstweek in 2004. Materialen waren o.a. gips, touw, canvasdoek, kippengaas, gekleurde doekjes en papier (folie).

Follow your heart

2005

Mijn levensmotto. Materialen die ik heb gebruikt zijn canvas, katoen, metalen buizen, metaaldraad, aluminiumfolie, karton, wattenbolletjes, schoolverf en inkt.

Twee vrouwen - 1

2007

Twee naakte vrouwen, een zittend, een staand tegen een blauw, geel en groene achtergrond en twee koperkleurige bollen

Zeezicht

2010

 Zee en strand, geschilderd met zand, mika en stukjes roest.

Talking about freedom

2010

 Expressief werk dat de betrekkelijkheid van vrijheid symboliseert

Blauw-zwarte koe

2006

Koe met zwarte vlek rond het oog

De duik

2007

 Beeld van een vrouw die in het water duikt.  Gesneden uit een krulwilgentak van een krulwilg uit onze achtertuin.  De afmetingen zijn exclusief sokkel. De prijs is inclusief sokkel. 

Houtje-touwtje Koeienkop

2007

Houtje-touwtje beeld van een koeienkop. Met dit beeld heb ik de tweede prijs gewonnen van Expeditie 2010, de prijs voor de Amateurkunst in de provincie Utrecht. 

Koe in appels (foto)

2006

Met Photoshop heb ik de houten koeienkop in een achtergrond geplaatst. Het is een foto van onze kruiwagen vol met (erg zure) valappels uit onze achtertuin, rot en rijp door elkaar.

Open space

1998

Fantasielandschap

Drie koeien

2005

Portret van drie koeien

Beschermengel

2006

Beschermengel, geschilderd op object trouvée

Luctor et emergo

2012

Ik kom boven en zwem

In de knoop

2005

Knoop van hout. Object Trouvée die dient als symbool voor relaties: er is een gladde zijde en een ruwe zijde. Beiden zijn onlosmakelijk verbonden met relaties en vriendschap. 

Herkauwen

2010

 Twee zwartbonte koeien liggen, herkauwend, in een weiland.